Att åka på retreat en helg eller längre är en möjlighet att prova vad meditation och buddhism kan ge under mer ideala förhållanden. För de mer erfarna är det en värdefull möjlighet att gå djupare än vad som oftast är möjligt i det vanliga livet. De stödjande omständigheterna hjälper oss att nå under ytan av vår vardagliga upptagenhet. När vi gör det öppnas en ny värld av möjligheter upp och vi inser hur vårt liv skulle kunna vara. Vi får en känsla för vilken potential vi besitter, som bara väntar på att förverkligas.

Innehållet för varje retreat varierar, liksom intensiteten, men generellt kan man säga att varje retreat har: flera tillfällen till meditation, chans att diskutera det som händer, ibland studier av någon buddhistisk text, ofta någon period av tystnad och alltid vegetarisk/vegansk mat.

Ofta kommer man hem från en retreat med en önskan att snart åka på retreat igen.
Utöver våra retreater i Sverige finns det flera retreatcenter i England, Wales och Skottland. En bra guide till alla dessa är Going on retreat.


Vi anordnar flera olika retreater på Dharmagiri retreatcenter, Väster Bännbäck, som ligger cirka 3 mil norr om Sala. Varje retreat brukar ha ett visst tema och mängden meditation varierar. Du kan läsa mer om Dharmagiri här: vårt retreatcenter.

Om du vill läsa om vårens retreater kan du ladda ner vårprogrammet som pdf-fil här. För att gå direkt till anmälan klicka här.

Om du vill gå en introduktionshelg på Dharmagiri hittar du mer information under kurser.


Allmän information

Dharmagiri på nätet
Här finner du en blogg med mer aktuell information: dharmakullen.blogspot.com
och även en sida på http://thebuddhistcentre.com/dharmagiri

Kalender för Dharmagiri
Det finns även en Dharmagiri-kalender, där du kan få en översikt över var retreaterna ligger och vilka helger som är lediga.

RESAN DIT
Vi försöker att samordna resorna dit så att de som inte har bil får skjuts eller blir upphämtade i Sala. Om du har bil, vänligen meddela oss på centret om du kan erbjuda andra att åka med. Beroende på hur transporten ordnas så tillkommer en kostnad för resan, dock högst 300 kr tur och retur.

ADRESS
Dharmagiri retreatcenter, 192 Väster Bännbäck, 733 99 Möklinta, Sweden.
Telefon: 0046 (0) 224 47 99 90

En förutsättning för att komma på retreat är att man gått en introduktions- eller helgkurs eller har tidigare erfarenhet av meditation. Kontakta centret om du undrar.

Priset inom parentes är främst för studerande, arbetslösa eller personer som av annat skäl har låg inkomst. Kontakta centret om du behöver nedsatt pris. I priset ingår boende på retreatcentret och all mat under vistelsen.

  • Pinterest

karuna logo
FreeBuddhistAudioLogo

tbc

joostrap-v3-1-5